Uber се ориентира към куриерските услуги

Компанията вече е стартирала пилотен проект за доставки на поръчки от онлайн магазини

Uber се ориентира към куриерските услуги
196 ~ 1 мин. четене
Uber ориентира бизнеса си и в сферата на доставките. Компанията вече е страртирала пилотен проект за доставки на поръчки от онлайн магазини, съобщи Tech Crunch.

Uber Merchant Delivery Program ще позволи на онлайн търговците да доставят поръчките на потребителите в рамките на същия ден. От програмата ще могат да се възползват както настоящите шофьори на Uber, така и нови, които ще имат възможността да бъдат само куриери, без да превозват пътници.

Вече над 400 търговци са проявили интерес към програмата. Шофьорите ще могат да взимат продуктите от складовете или физически магазини докато имат клиент в тази посока например. Те ще трябва да дават предварителна заявка, че са свободни за доставки от мобилно приложение.

Главната идея е софтуерът автоматично да преценява коя поръчка да задели за дадения шофьор според това накъде ще се отправи след това. Така едновременно ще може да се вози както пътник, така и да се извършват доставки без да се налага да се правят големи отклонения от маршрута.

Uber и преди е тествала услуги с доставки. Досега тестовете са били кратки и ограничени, но този път компанията иска да потърси нови начини да развива бизнеса си. Проектът е насочен и към местните търговци и магазини с идеята хората да могат да поръчват дори и храни, които да бъдат доставяни в рамките на деня. За сега компанията не коментира информацията и плановете си.


Подкрепи Economic.bg