„Уестингхаус“ придобива CB&I Stone & Webster

Компанията ще засили позициите си в ядрения сектор

„Уестингхаус“ придобива CB&I Stone & Webster

„Уестингхаус Електрик Къмпани“ подписа окончателно споразумение за придобиването на CB&I Stone & Webster Inc. – бизнес дивизията на CB&I за изграждане на съоръжения и предоставяне на интегрирани услуги в ядрения сектор. Тази сделка подкрепя стратегическите цели на „Уестингхаус“ за осигуряване на растеж, като разширява възможностите на компанията за предоставяне на услуги в световен мащаб.

Освен подкрепа на настоящите проекти за изграждане на нови атомни централи, споразумението ще осигури растеж в предлаганите от „Уестингхаус“ направления, свързани с извеждане на ядрени мощности от експлоатация; ще подобри основни услуги на компанията като управление на ядрени и екологични проекти и ще увеличи широкия инженерен потенциал на компанията за създаване на иновации. Всички тези нови дейности ще бъдат обединени в ново дъщерно дружество на „Уестингхаус“, което ще включва и нов отдел за предоставяне на услуги за правителствени организации, който е в процес на развитие.

Очаква се сделката да бъде финализирана през декември 2015 г. след преминаване на обичайните заключителни процедури.

В допълнение на квалифицираните технически кадри, които ще се присъединят към новото дъщерно дружество на „Уестингхаус“ в резултат от придобиването, „Уестингхаус“ ще поеме операции по изпълнение на вече сключени договори, включително договорите за изграждане на ядрени електроцентрали по технология AP1000® в САЩ и Китай; дълготрайни активи като големи товароподемни кранове и оборудване, както и 11 локални центъра в САЩ и Азия. „Уестингхаус“ е в преговори с Fluor Corporation, които, ако приключат успешно, ще ангажират Fluor с управлението на служителите, отговарящи за строителните дейности по двата проекта за изграждане на ядрени мощности по технология AP1000® в САЩ.

 "Уестингхаус Електрик Къмпани“ е световен лидер в ядрената индустрия, като не само е най-големият производител на ядрено гориво, но и технологиите на компанията са в основата на приблизително 50% от работещите атомни електроцентрали в света. Новото придобиване допълнително засилва лидерската позиция на „Уестингхаус Електрик Къмпани“ в глобален мащаб и спомага за повишаване на възможностите на компанията за предоставяне на иновативни решения.   

„Това придобиване подкрепя нашата стратегия за световен растеж и разширява нашите възможности – каза Дани Родерик, президент и главен изпълнителен директор на „Уестингхаус Електрик Къмпани“. – Като индустриален лидер в иновациите „Уестингхаус Електрик Къмпани“ приветства с добре дошли служителите на CB&I Stone & Webster. Заедно с тези висококвалифицирани специалисти в енергийната индустрия ще бъдем първите, които ще разработим ново решение за чиста, надеждна ядрена енергия за нуждите на света.“

„Уестингхаус Електрик Къмпани“, компания от групата „Тошиба Корпорейшън“, е пионер и световен лидер в ядрената енергетика и водещ доставчик на продукти за атомни електроцентрали и технологии за енергийни компании по целия свят. През 1957 г. в Шипингпорт, Пенсилвания, САЩ, „Уестингхаус“ доставя първия в света ядрен реактор с технология вода под налягане. Днес технологии на „Уестингхаус“ са основа за приблизително половината от действащите атомни електроцентрали в света. 

Коментари: 0