Упи Голдбърг влиза в бизнеса с марихуана

Фирмата на актрисата прави козметични продукти с канабис

Упи Голдбърг влиза в бизнеса с марихуана
4046 ~ 1 мин. четене

Упи Голдбърг влиза в бизнеса с марихуана, съобщи CNN. Актрисата, заедно с Мая Елизабет, е съосновател на компанията Whoopi & Maya, която прави козметика със специална съставка – канабис. Продуктите са насочени към дамите и по-специално за „онези” специални дни в месеца. Счита се, че канабисът ще помогне на жените да се чувстват по-добре по време на месечния си цикъл.

Мая Елизабет вече има опит в бизнеса с марихуа, защото компанията й Om Edibles е на пазара от 2008 г.

Първоначално фирмата на Упи ще пусне 4 продукта – тинктура, гел за баня, скраб и хранителен продукт. Във всички тях има канабис, плюс различни съставки с приятни аромати като какао или лавандула.

„Инициативата ни е вдъхновена от личния ми опит, когато само канабисът ми е давал успокоение”, казва Голдбърг в изявление за пресата. 

Актрисата ще е председател накомпанията, докато нейната партньорка ще е изпълнителен директор.

Продуктите ще могат да се купят от търговски обекти в Калифорния от идния месец. Все още обаче не е ясно колко ще струват.

 

Медицинската марихуана е легализирана в 23 щата и Окръг Колумбия в САЩ, припомня изданието. В момента бизнесът с трева е една от най-бързо растящите индустрии в страната, оценявана на 5,4 млрд. долара за 2015 г., според ArcView Group.

Компанията Whoopi & Maya е набрала финансиране в размер на 650 000 долара от близки и приятели, за да стартира бизнеса си.

Коментари: 0