Узакониха първия български спортен автомобил

Sin R1 еотговаря на европейското законодателство

Узакониха първия български спортен автомобил
За първи път в България се узаконява български автомобил съгласно Европейското законодателство, съобщава ВИП Комюникейшън. 

Българската компания 
Sin Cars регистрира спортния си автомобил Sin R1 в КАТ София. Създателят на болида Росен Даскалов завърши процеса на индивидуалното типово одобрение, със съдействието на фирма "Технотест". 

"Sin R1 е автомобил, предназначен за улична употреба, хомологиран и се използва за широка гама от двигатели и допълнителни екстри - индивидуално оборудване, аудио система, един различен автомобил, максимално близък до състезателния. Може да се карa по писти, да се използва за track day, може да се кара и по нормални улици като всеки един автомобил. Притежава всички екстри, които имат и другите автомобили,като климатична инсталация, аудио система", споделя Росен Даскалов.

Росен Даскалов е роден на 11 май 1971 година в Русе. Инженер, дизайнер, пилот, създател на първата българска суперкола Sin R1. Започва да се занимава с картинг и автомобилизъм още като дете. През 2012 година създава компанията Sin Cars и първият български суперавтомобил Sin R1.
Коментари: 0