В ЕП не са доволни от обясненията на България за ситуацията тук

Мониторингът продължава заради неудовлетворителните отговори на днешното заседание

В ЕП не са доволни от обясненията на България за ситуацията тук

Снимка: БТА

6648 ~ 1 мин. четене

Навръх 51-я ден на антиправителствени протести у нас България изглежда не се е справила особено добре с обясненията за случващите се социално-политически сътресения в страната. Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права, която е част от правната комисия в Европарламента, ще продължи с мониторинга върху България, предава БНТ.

Председателката й Софи инт‘ Велд уточни пред медията, че много въпроси не са получили отговори и затова ще бъдат изпратени писмени запитвания до българските институции, конкретно правителството и главния прокурор, с молба за повече информация.

Софи инт‘ Велд се надява, че скоро евродепутатите отново ще се занимават с темата за случващото се в България.

Днес при закрити врата на изслушване пред тях в онлайн конферентна връзка бяха външният министър на България Екатерина Захариева, зам.-главният прокурор Красимира Филипова и зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова. Трите дами се явиха от името на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Изслушването е във връзка с тревожната обстановка в България и достигащите до Брюксел новини за мащабна корупция в страната. Заседанието се проведе на фона на продължаващите антиправителствени протести, настояващи за оставките на Борисов и Гешев.


Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg