В Instagram вече може да се следват и хаштагове

Това отваря нови възможности пред потребителите и рекламодателите

В Instagram вече може да се следват и хаштагове

Снимка: Pixabay

Мирела Вавова Автор: Мирела Вавова
Instagram вече позволява потребителите да следват не само приятели и други автори на снимки, но и хаштагове. По този начин човек ще може да вижда в началната си страница тематично съдържание, към което има интерес. 

Идеята е да се улесни достъпът до него без да се налга специално търсене по ключови думи. Последвате ли определен хаштаг като #Smile или #Sofiacity, във нюзфийда си ще виждате най-добрите снимки или истории с този етикет, при това генерирани не само от хората, които сте последвали, а от всевъзможни потребители на платформата. 

Предизвикателството пред Instagram е да намери начин да предотврати разпространението на нежелано съдържание или спам чрез хаштагове. 

Потенциалът обаче също е налице и благодарение на новата опция потребителите ще имат възможност да се гмурнат по-дълбоко в темите, към които проявяват интерес. 

От гледна точка на бизнес модела на социалната мрежа, собственост на Facebook, това пък е шанс да таргетира още по-добре рекламните послания на бизнеса. Както Economic.bg писа, компаниите все повече припознават Instagram като канал, в който да се рекламират

За първи път новата функция за следване на хаштаг бе забелязана от Пипа Акрам миналия месец, припомня Tech Crunch. Сега вече опцията е достъпна за всички потрбители, пише още изданието. 

На въпрос на какъв принцип ще бъдат показвани публикациите, от Instagram обясняват, че това ще става на базата на алгоритъм, който филтрира публикациите според няколко фактора. Сред тях са качеството на постовете и това колко скоро са били публикувани. 

Това означава, че ако човек просто е добавил определен хаштаг към своето съдържание, това не означава автоматично, че абонираните за този етикет непременно ще видят публикацията му. 

В опит да премахне спама и зловредното съдържание Instagram ще използва автоматизирани и ръчни системи за маркиране на неподходящи публикации и блокиране на авторите им. В екипите ще бъдат ангажирани стотици хора, така че да се извършва мониторинг 24/7. 

Коментари: 0