Лондон обвинява лично Путин за атаката срещу бившия руски шпионин

\"Нямаме нищо против самите руснаци, конфликтът ни е с Кремъл на Путин и с решението на президента\", заяви британският външен министър Борис Джонсън

Лондон обвинява лично Путин за атаката срещу бившия руски шпионин

Снимка: БТА

Британският външен министър Борис Джонсън заяви днес, че най-вероятно самият руски президент Владимир Путин е взел решението да се използва невротоксин с военно предназначение при нападението срещу бившия руски агент Сергей Скрипал във Великобритания, предаде Reuters.

"Нямаме нищо против самите руснаци. Няма да има русофобия в резултат на случващото се. Конфликтът ни е с Кремъл на Путин и с решението на президента - а според нас то най-вероятно е негово - да нареди използването на невропаралитично вещество по улиците на Обединеното кралство, по улиците на Европа, за пръв път от Втората световна война насам", каза Джонсън.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков определи обвиненията от страна на Лондон към руския държавен глава като "непростимо нарушение на дипломатическия етикет".

Ние вече нееднократно заявихме на различни равнища, че Русия няма никакво отношение към тази история. Всяка препратка или споменаване на нашия президент в тази връзка не е нищо друго освен шокиращо и непростимо нарушение на дипломатическите правила на приличие, каза Песков, помолен да коментира изявлението на Борис Джонсън.

Коментари: 0