В момента се предлагат най-качествените имоти

Бягайте от панелките, посъветва бизнесменът Христо Чепишев

В момента се предлагат най-качествените имоти

Снимка: луксозен жилищен комплекс в полите на Витоша

576 ~ 2 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Качеството в строителството у нас постоянно расте и в момента на пазара се предлагат най-качествените имоти. Това заяви строителният предприемач Христо Чепишев по време на икономическия форум „Шумът на парите“, предаде репортер на Economic.bg.

Повишава се качеството в строителството, продуктът става все по-добър, а хората са все по-доволни. Продуктите, които в момента излизат на пазара, се отличават с едни от най-високите качества изобщо, обясни Чепишев.

"Сега не е по-лесно отпреди 5 години. Напротив, нещата стават по-сложни, но и по-качествени", отбеляза той. Според него един добър имотен проект се определя от 3 фактора. Първият е добрата архитектура, за която е отговорен архитектът, вторият е качеството, а третият е локацията.

По думите му, имотният пазар у нас се влияе от манталитета – българинът иска да е собственик, да има сигурност. Манталитетът ни е в основата на пазара. Ние се чувстваме морално доволни да купим жилище, посочи Чепишев.

Като пример за добра инвестиция той посочи новостроящите се сгради в кв. Бояна, където цените сега започват от 1200 евро на кв. м, а след няколко месеца ще надвишат 1400 евро/кв. м.

Предприемачът изтъкна значението на планината Витоша за столицата. „За нас Витоша е „дробовете на града“, това е най-ценното нещо, което имаме ние софиянците. Почти няма европейска столица, където може се караш ски на 30 мин. центъра на града“, посочи той.

„На Витоша е и най-чистият въздух, затова хората с възможности избират да живеят там. Те разполагат с парк от 880 дка – резиденция Бояна, който е буферът между София и кв. Бояна. Самият квартал се намира на 300 м от природния парк“, добави Чепишев.

Той се обяви против санирането на старите сгради. „Панелното строителство е от миналия век. Блоковете започват да се износват и това тепърва ще създава проблеми. Санирането е козметична мярка, но не решава големия проблем“, заяви бизнесменът.

Използвайте възможностите сега, продуктът е с най-високо качество. Бягайте от панелките. Купувайте новото, то е много по-качествено, категоричен бе той. 

Подкрепи Economic.bg