Вълканов: България не е най-бедната държава, а с най-много укрити доходи

По думите му АЕЦ Белене е добре да се строи, само ако се намери сериозен инвеститор

Вълканов: България не е най-бедната държава, а с най-много укрити доходи

Снимка: Economic.bg

4625 ~ 2 мин. четене

България не е най-бедната държава, а е държавата с най-много укрити доходи. Това заяви проф. дтн Николай Вълканов, заместник- председател на КРИБ и председател на Управителния съвет на Българската минно-геоложка камара (БМГК) пред бТВ тази сутрин.

Той посочи, че не навсякъде в България бизнес средата е чиста и се „работи на светло“. Има много места, които не плащат заплати, не осигуряват коректно работниците си, укриват се данъци, но когато става въпрос за отношенията бизнес – държава, много важно е и за двете страни да работят заедно.

Бизнесът иска да има сигурност, да няма промяна в данъчната политика, да има предвидимост, смята Вълканов.

Относно сделката с ЧЕЗ, той коментира, че също е бил един от кандидатите, но в един момент е излязъл от конкурса, защото цената е станала непосилна. Сделка обаче ще има и не вижда нищо съмнително в нея, тъй като избраната за купувач фирма е участвала през цялото време в наддаването. Той обаче също потвърди, че не е имало проверка от държавата на участниците, но не смята, че това е опасност за националната сигурност. Според него е важно КЕВР да си върши работата, защото той определя цените, а не ЕРП-то.

По думите на Вълканов АЕЦ Белене е добре да се строи, само ако се намери сериозен инвеститор, който е готов да изкупи оборудването и да инвестира сам в проекта.

Чувствам се успешен, защото човек е успял, когато реализира мечтите си и оставя следи след себе си, каза на финала гостът. Той коментира и приятелството си с Ахмед Доган, като го определи като велик политик и сподели, че понякога му иска съвети за бизнеса си.

Коментари: 0