Столична община отваря площад „Гарибалди“ въпреки дефектите

Пространството се отваря за пешеходци, но ремонтните дейности ще продължат

Столична община отваря площад „Гарибалди“ въпреки дефектите

Снимката е илюстративна

До края на деня ще бъдат премахнати огражденията на столичния пл. „Гарибалди“ и той ще бъде отворен за пешеходци. Това стана ясно след проверка на Столична община днес.

„Днес започват да се премахват оградите на площада, за да може да се отвори пространството. Хората да видят новата градинска мебел, новото осветление, водната стена. Но има доста работа, както по това място, така и по останалата част от зоната “, уточни зам.-кметът по транспорт Дончо Барбалов и добави, че има доста забележки по обекта, сред които и във фугите на плочките. 

По думите на Барбалов фирмата изпълнител ще продължи работа по обекта и ще отстрани дефектите. 

„Има неща, които трябва да се оправят. На много места фугите, на някои места има неравни плочки, около стълбовете за осветление има неща, които не са добре изпипани. Докато не бъде приключено, обектът няма да бъде приет“, заяви зам.-кметът. Той увери, че ако изпълнителят не успее да се вмести в срока, ще му бъдат наложени санкции.

„На този етап обектът не се бави. Обектът е открит на 7 или 8 май миналата година. До този момент има 86 дни признати от надзора поради климатични условия, от претендирани от строителя над 120 дни. Общият срок на договора е 300 дни. Строителят си знае срока. Надявам се да положат всички усилия, защото не може да има компромис от гледна точка на срок и качество“, подчерта Барбалов.
Коментари: 0