Въвеждането на е-билета в София се забавя заради жалба

ЦГМ ще трябва да изчака решението на КЗК преди да подпише договора за модернизацията с фирмата победител „Си Ен Си София тикетинг систем“

Въвеждането на е-билета в София се забавя заради жалба
1112 ~ 1 мин. четене
Консорциумът „Софер“, останал на втора място в търга на Център за градска мобилност (ЦГМ), обжалва избора на „Си Ен Си София тикетинг систем“ за изпълнител на въвеждането на системата за електронно таксуване в градския транспорт в столицата. Това става ясно от сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), където жалбата е подадена във вторник. Там обаче липсват мотивите на консорциума, който обхваща румънската „УТИ груп“ и българските „Димирома“ и „Декарт“. 

Победителят в търга предложи малко над 73 млн. лв. без ДДС за изграждане на тикет системата, което трябва да се случи за 2 години. През това време трябва да бъдат въведени 15 хил. електронни автомата за карти и билети във всички 1350 превозни средства. Освен това трябва да бъде монтирано оборудване в депата, метростанциите и да се обучат всички служители на новата система. Компанията победител трябва да получава 5.85% от приходите от продадените електронни карти и билети, но не повече от 10 млн. лв.

Център за градска мобилност трябва да изчака решението на КЗК по жалбата на „Софер“, за да се подпише договорът и да започне изпълнението на проекта.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg