Възможно е жена да стане президент на Русия

Според Путин, някои жени се справят по-добре от мъжете

Възможно е жена да стане президент на Русия

Напълно е възможно жена да стане президент на Русия, в конституцията няма никакви ограничения по пол. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на въпрос възможно ли е някога и Москва да има лидер от нежния пол. Песков посочи, че жени работят на много високи и отговорни постове в правителството, министерства и парламента. През април т.г. в пряката си линия президентът Владимир Путин също посочи, че една жена-лидер в Русия, би могла да се справи с някои от проблемите на страната по-добре, отколкото мъжете.

В същото време стана ясно, че Русия разпродава държавно имущество, за да спаси бюджет 2016 г., дупката в който е 3000 млрд. рубли. На тезгяха е всичко - диаманти, нефт, кораби и банки, пише в. “Независимая газета”. 

До края на годината властите ще продадат активите на компаниите “Роснефт”, “Башнефт”, “Совкомфлот” и в банка ВТБ. Но и това нямало да избави страната от дефицита, съобщава 24chasa.bg.

Германският канцлер Ангела Меркел пък изрази желание за отмяна на санкциите срещу Русия. Тя посочи, че очаква всички страни в конфликта в Източна Украйна да постигнат компромис, за да се реши въпросът с вдигането на икономическите санкции.

Коментари: 0