Възстановяването на турската лира оскъпи щатските акции

Акциите на фармацевтичната компания Bayer се сринаха с 14% заради Monsanto

Възстановяването на турската лира оскъпи щатските акции

Снимка: Pxhere

Турската лира, която вчера отбеляза леко повишение и се отлепи от историческото дъно, което отбеляза спрямо долара, е повишила цената на щатските акции. Това гласи най-новият анализ на финансистите от „ЕЛАНА Трейдинг“.

Индексът Dow Jones Industrial Average напредна с 112.22 пункта до 25299.92, докато S&P 500 добави 0.64% до 2839.96 пункта. Индексът Nasdaq Composite добави 0.65 на сто до 7870.89 пункта с подкрепата на технологичните компании Apple и Amazon, които поскъпнаха с 0.4% и 1.2%. На зелена територия завърши банковият сектор с поскъпване на Goldman Sachs, Citigroup и Morgan Stanley с повече от процент. На вниманието на инвеститорите отново беше турската лира, която поскъпна с над 8% до 6.36 лири за долар, след като достигна до историческо дъно при цена 7.24.

На европейските пазари немският DAX завърши деня без промяна, докато на борсата в Лондон акциите продължиха да поевтиняват. Индексът FTSE 100 се раздели с 0.40 процента. Цената на златото остана стабилна, след като направи опит да се покачи над 1200 долара за тройунция и някои анализатори отчетоха, че ценния метал е поевтинял твърде много. Петролът изгуби част от стойността си до 66.6 долара за барел, докато сортът Брент изгуби 0.87% до $72.20.

Икономически данни

Националният статистически институт на Великобритания ще публикува данни за индекса на потребителски цени за юли от 11:30 часа българско време. Анализаторите сочат, че инфлацията на годишна база за юли ще достигне 2.5%, което е повишение от месец по-рано, когато имаше покачване до 2.4 на сто. Основният индекс потребителски цени се очаква да остана стабилен на 1.9%.

Bayer

Акциите на фармацевтичната компания Bayer се сринаха с 14% заради Monsanto, която беше наскоро придобита от концерна. Спада заправи цената близо до долната граница на канал, където очакваме да се формира ниво на подкрепа, откъдето да последва отскачане на цената. Въпреки позитивните ни очаквания, покупка може да има при пробив над психологическото ниво 100, където се намира горната  граница на канала и 50 периодната средна.

AUD/USD

Валутната двойка се намираше в зона на рейнджова търговия от средата на юни, докато убедителен пробив под нивото на подкрепа около 0.7300 даде начало на възстановяване на низходящото движение, което очакваме да достигне до 0.7150 в средносрочен план. До търговия под 0.74 търговията ще бъде движена от продавачите.

NatgasUS

Цената на природния газ започна възстановяване на възходящия тренд, след формиране на корекция до $2.7. пробив над тренд линията ще ни даде сигнал за покупка с краткосрочна цел локалния максимум при $3.06 и очакване за развитие на движението към $3.25. При натиск от пазара и спад под 50 дневната подвижна средна може да последва поевтиняване под дъното на корекцията, което ще образува обръщаща тренда формация.

CAC40

Френският индекс се движеше в рамките на краткосрочен възходящ канал, докато негативните настроения на световните пазари не доведоха до спад, който изпрати CAC40 до 50 дневната средна, която ограничи понижението. Очакваме индексът да се задържи над нивото 5300 до образуване на нов възходящ цикъл на индикатора Стохастик, което да задейства купувачите.
Коментари: 0