Вече реагираме с emoji и на коментари във Facebook

Вече реагираме с emoji и на коментари във Facebook
Потребителите на Facebook вече могат да реагират на коментари с emoji иконки. Функцията позволява мигновени реакции на публикации на потребители в рамките на дадена дискусия с вече познатите емоции на „Любов“, „Смях“, „Уоу“, „Тъга“ и „Ядосан“. 

За да отговорите на коментар с някое emoji, трябва да задържите курсора на мишката над „Like” бутона точно под коментара и да изчакате лицата да се появят. 

Досега потребителите можеха да харесат коментар или да му отговорят с текст или снимка. Актуализацията е насочена главно към по-младата аудитория. 

Мнозина пишат в движение и не рядко допускат неловки грешки като това да „харесат“ тъжен или негативен коментар. Реакцията с emoji обаче ще предотврати подобни ситуации и ще даде възможност на потребителите да отправят точното послание – било то положително или отрицателно, само с едно докосване. 

Актуализацията е била направена като отговор на обратна връзка от страна на потребители, които са изразили мнение, че им се ще да имат повече възможности за реакция в разговорите си във Facebook. 

Новата функция все още няма да е достъпна навсякъде, пише Independent. За първи път реагирането с emoji бе представено от Facebook през миналата година, но опцията бе достъпна за ползване само в публикации, но не и в коментарите. 
Коментари: 0