Британското правителство ще даде нови милиарди на затворения бизнес

Вчера премиерът обяви удължаване на локдауна в страната до средата на февруари

Британското правителство ще даде нови милиарди на затворения бизнес

Снимка: БТА

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Правителството на Великобритания ще одобри нов финансов пакет на стойност 4.6 млрд. паунда (6.2 млрд. долара) в подкрепа на засегнатите от COVID мерките бизнеси, предава Reuters. Финансовият министър Риши Сунак заяви, че помощта под формата на грантове ще бъде насочена към търговците на дребно и хотелиерския бранш. Те ще имат право да поискат нови еднократни безвъзмездни средства на стойност до 9 000 паунда.

„Това ще помогне на бизнесите да преминат по-леко през предстоящите тежки месеци. Подкрепата ще помогне за запазването на стотици работни места, така че служителите да бъдат готови да се върнат на работа, когато всичко се нормализира“, заяви Сунак.

Припомняме, че през ноември миналата година финансовият министър обяви, че средствата, които ще бъдат отпуснати през тази година за подпомагане на засегнатите бизнеси, ще бъдат около 280 млрд. паунда.

Сегашното предложение идва броени часове, след като Борис Джонсън наложи трета национална блокада, която цели да спре разпространението на COVID-19.

„Beлиĸoбpитaния влизa в нoв лoĸдayн и вcичĸи тpябвa дa ocтaнaт пo дoмoвeтe cи. Дo cpeдaтa нa фeвpyapи вcичĸи yчилищa и ĸoлeжи ocтaвaт зaтвopeни и yчeницитe щe yчaт в диcтaнциoннa фopмa“, обяви късно вчера премиерът на страната.

Той призова хората да спазват мерките, ако искат те да бъдат облекчени.

Коментари: 0