Великобритания гони имигрантите без работа

Сред новите мерки на Камерън е и 4 години гражданите на останалите европейски страни да нямат право на данъчни облекчения

Великобритания гони имигрантите без работа
252 ~ 1 мин. четене
Имигрантите да бъдат гонени от Великобритания, ако не си намерят работа до половин година. Това предвижда нов пакет от мерки срещу вълната от източноевропейци на Острова, подготвен от министър-председателя на Обединеното кралство Дейвид Камерън.

Министър – председателят планира в рамките на 4 години гражданите на останалите европейски страни да нямат право на данъчни облекчения, както и да се възползват от жилищната система. 

Също така той иска да бъдат отрязани помощи за семействата, чиито деца не живеят на Острова, съобщава БТА.

Въпреки свъсените вежди на ЕС заради плановете на Великобритания да намали имиграцията премиерът Дейвид Камерън пробва да лансира все по – крути мерки срещу европейските пришълци.

Министър  - председателят  се зае да убеждава лидерите на други страни членки  да подкрепят мерките срещу имиграцията. Една от тях предвижда чужденците да нямат право на достъп в рамките на 4 години до определени облаги. 

От Брюксел заявиха, че неговите идеи ще бъдат част от дебата за предоговарянето на условията за членството на Англия в Общността, но не трябвало да бъдат обсъдени спокойно. 

Нееднократно британският премиер  заявява, че контролът върху имиграцията ще е основна тема  при предоговарянето на членството на Обединеното кралство. 

Подкрепи Economic.bg