Verizon е на път да придобие AOL

Американската телекомуникационна компания е съгласна и на Джойнт венчър

Verizon е на път да придобие AOL

Американският телекомуникационен гигант Verizon Communications Inc. усилено преговаря за придобиването на медийната компания AOL Inc, като потенциалното съвместно предприятие ще има за цел да разшири своите мобилни видео приложения, съобщи Reuters. Информацията идва от хора, запознати с въпросите на АOL.

Въпреки напредналите преговори от Verizon все още не са отправили конкретно предложение към AOL, като липсва и официално споразумение между двете страни, съобщава Bloomberg, цитирайки източници, пожелали анонимност.

Веднага след появилите се информации акциите на AOL скочиха с цели 12%, като цената им стигна 50.05 щатски долара.

Говорител на Verizon отказа да коментира информациите за сливане, като очакванията за съвместното предприятие са, че то ще се фокусира върху рекламните технологии.

Американската компания търси начин да подобри онлайн съдържанието на продуктите си, което трябва да се случи чрез оптимизиране на мобилното видео и рекламата в интернет, като медийната компания трябва да обезпечи това съдържание с капацитета си. По този начин бъдещата програмна платформа може да се съчетае с онлайн видео продуктите на Verizon.

Преди по-малко от година инвестиционен консултант препоръча на Yahоо да обсъди с AOL стратегическа комбинация на онлайн рекламните платформи на двете компании, която офанзива можеше да спести почти 1 млрд. оперативни разходи за двете страни.

От AOL също отказаха коментар за сделката до края на редовното работно време вчера.

Коментари: 0