Интервю | Viber Pay може да заработи в България още преди приемането на еврото

Софийският офис на Rakuten Viber вече е четвъртият най-голям за компанията в световен мащаб

Атанас Райков, вицепрезидент за ключови пазари в Rakuten Viber:

Интервю | Viber Pay може да заработи в България още преди приемането на еврото

Атанас Райков, вицепрезидент ключови пазари в Rakuten Viber

Снимка: Rakuten Viber

~ 9 мин.
Мирела Вавова Мирела Вавова

Атанас Райков развива кариера в сферата на технологиите и комуникациите повече от 17 години. През 2015 г. влиза в екипа на Viber. По онова време компанията все още няма свой офис в България, а сега той е четвъртият ѝ най-голям в света. Оттогава насам ролята на Райков става все по-важна – след като става генерален мениджър за Централна и Източна Европа, постепенно поема ръководството на пазарите в Близкия Изток и Северна Африка, страните от ОНД (бившия съветски блок), Украйна, Западна Европа и САЩ.

През 2022 г. заема глобална роля в компанията като старши директор и отговаря за растежа във всички ключови пазари на Viber, включително азиатските. А от началото на 2023 г. вече е вицепрезидент ключови пазари в Rakuten Viber и член на борда на директорите на компанията.

С него разговаряме за развитието на комуникационните технологии и чат платформите, значението на разплащанията за бъдещите суперприложения и пускането на Viber Pay в България, ефекта от масовото навлизане на чатботове и изкуствен интелект.

Последвайте ни в Google Новини


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията:  Facebook  /  LinkedIn  /  Viber  /  Instagram  /  Twitter  /  Threads