ВиК-Перник: Цената на водата в областта няма да се вдига

Поскъпването на водата в Перник трябваше да бъде с 3.7%

ВиК-Перник: Цената на водата в областта няма да се вдига

Снимка: Pixabay

1224 ~ 1 мин. четене

Ръководството на ВиК-Перник разпространи съобщение, в което твърди, че новите утвърдени от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) цени на водоснабдителните и канализационни услуги няма да бъдат приложени от дружество.

Цените на комплексните услуги (доставяне на вода, отвеждане и пречистване на отпадъчни води) остават непроменени за всички потребители от общините Перник, Радомир, Трън, Земен, Ковачевци и Брезник.

За премахването на новите, по-високи цени на водата в Перник по-рано днес потвърди и министърът на икономиката Емил Караниколов.

От 1 януари 2020 г. в сила влезе повишение на цената на водата в 24 области в България, включително и в Перник, където от месец и половина е в сила воден режим. На 21 декември Перник официално обяви и бедствено положение. Поскъпването на водата в областта трябваше да бъде с 3.7%.

Караниколов добави още днес, че притокът в язовир "Студена" е увеличен с 20 л/сек. в резултат на снеготопенето и предприетите мерки. Взето е решение и да се направят сондажи в случай на необходимост за доставка на вода на десет локации по река Струма към Перник.

Коментари: 0