„Вила Ямбол“ пуска две нови висококачествени резерви към серията Kabile

Производителят се похвали с най-добрата реколта червени вина от 20 години насам

„Вила Ямбол“ пуска две нови висококачествени резерви към серията Kabile
1384 ~ 2 мин. четене
Автор: Вила Ямбол

Най-старата изба в Южна България - „Вила Ямбол“, подготвя пускането на две нови резерви към серията вина Kabile и отчита страхотна реколта червени вина. Това стана ясно по време на празник на виното, който винарната организира в родния си Ямбол. Събитието събра над 6000 души в централната градина в неделя.

С този празник искаме да благодарим на ямболии и на нашия регион, че ни помагат да правим висококачествени български вина. Щастливи сме, че достойно защитаваме традициите във винопроизводството още от 1924 година.“, каза изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов. И допълни – „винаги съм казвал, че производството на хубаво вино зависи от два много важни  фактора: добро грозде и добри хора. Тази година можем да се похвалим, че природата беше на наша страна и ни донесе отлична реколта. А що се отнася до хората - те също са налице. Доказателство за качеството на нашите вина са многобройните медали по световни изложения като за миналата година най-награждаваното българско вино е именно нашето Kabile Мавруд и Каберне Совиньон “.

Кaто пример той даде Villa Yambol Резерва Каберне Совиньон 2014 г. То стана единственото българско вино с двоен златен медал на миналогодишния Concours Mondial de Bruxelles (известен като Световното по вино). Друго награждавано вино е Kabile Мавруд и Каберне Совиньон, което е със златни медали от Mondial de Bruxelles, от Vinalies International, и от London experts in wine.

За трета поредна година избата използва професионалния си празник, за да благодари на местната общност, служителите  и всички граждани и гости на Ямбол. Събитието включваше традиционни танци от региона, кукери, които представиха ритуали, свързани с виното, музикални изпълнения на народни песни и кулинарно шоу, водено от Ути Бъчваров. Над 3000 литра вино се изпиха по време на тържеството и бяха раздадени 4000 порции. „Тук е пълно с тракийски знаци, че по тези земи са се правели още от древността страхотни вина. „Вила Ямбол“ продължава тази велика, хилядолетна история. А където има хубаво вино, има хубава храна и готини хора“, разказа Ути Бъчваров. „Вила Ямбол” реализира продуктите си в над 20 страни от 4 континента.

Подкрепи Economic.bg