Virgin Hyperloop One показа интериора на транспортната си кабина в Дубай

Компанията планира да пусне свръхзвукова транспортна връзка до 2021 г.

Virgin Hyperloop One показа интериора на транспортната си кабина в Дубай

Повечето компании, работещи по свръхзвукови „hyperloop” трасета, са фокусирани по-скоро в разработването на тунелите и задвижващите системи с ниско налягане, а не толкова върху интериорния дизайн на кабините. Virgin Hyperloop One обаче е постигнала напредък и в тази посока. Преди дни компанията показа как ще изглежда нейното транспортно средство отвътре. 
 
Стартъпът, в който преди месеци инвестира милиардерът Ричард Брансън, представи своя прототип  в Дубай. Там компанията си партнира с местната Dubai Roads and Transport Authority. 
 
Virgin Hyperloop One има стабилни връзки с Обединените арабски емирства, къде се намира и един от най-големите инвеститори на компанията. Очаква се, че там може да се материализира и една от първите такива транспортни системи в света. Още през 2016 г. например бе изложена идеята за връзка между Дубай и Абу Даби – намиращи се на 139 км един от друг, разстоянието помежду им ще може да се изминава за 12 минути.  
 
На специално събитие в рамките на Месец на иновациите в Обединените арабски емирства бе представено развитието по проекта и прототип на дизайна на транспортната капсула. 
 
Този интериор може да се окаже внедрен в бъдещата транспортна система на Virgin Hyperloop One, която ще се задвижва чрез електричество и ще развива около 1 200 км/ч в почти пълен вакуум. 
 
Тези скорости все още са в контекста на бъдещето. В рамките на изпитанията до момента са измерени най-много 387 км/ч на тестовото трасе в Невада.
 
През последните месеци стартъпът успя да генерира значителни инвестиции, включително и благодарение на партньорството с Ричард Брансън. Целта на компанията е да доведе своята идея до пазарна реализация. 
Миналата година  Virgin Hyperloop One обяви, че планира да има работеща свръхзвукова система  до 2021 г. 

Коментари: 0