Висши представители на администрацията тихо се отдръпват от Тръмп

Служители и съветници предпочитат да се съхранят до следващата кандидатпрезидентска кампания

Висши представители на администрацията тихо се отдръпват от Тръмп

Снимка: БТА

4862 ~ 1 мин. четене

Източници, близки до Белия дом, са заявили пред CNN, че някои висши служители от администрацията на Доналд Тръмп започват тихо да се отдръпват от него. Целта е да се самосъхранят, тъй като става все по-вероятно Америка да има нов президент.

Последните данни показаха обрат в Пенсилвания и Джорджия в полза на Джо Байдън, а почти сигурно и Невада ще отиде в актива на демократичния кандидат.

„Приключи“, е казал един от ключовите съветници в администрацията за президентската надпревара. По-нататък съветникът казва, че има опасения относно това какво ще направи Тръмп, извън въпроса дали ще отстъпи състезанието.

„Боже. Кой знае“, е каза съветникът, попитан какво може да направи Тръмп по-нататък, като призна, че в кампанията има множество служители, които наблюдават със съжаление неверните и недоказани твърдения на Тръмп за изборния процес.

Някои от участниците в кампанията, казва съветникът, поставят под съмнение решението на екипа на Тръмп да изпрати хора като Руди Джулиани и синовете на Тръмп да изложат неоснователни твърдения за измама, като твърдят, че вероятно намаляват претенциите на президента за неправомерни действия. Съветникът казва, че Тръмп е в правото си да оспори резултатите от изборите, но прави това по грешен начин.

Друг съветник в кампанията определи Тръмп като все по-изолиран в твърденията си за откраднати избори. „Тук той е най-вече сам“, казва съветникът за твърденията на Тръмп за измама с гласоподаватели.

Източниците обаче отбелязват, че все още има някои помощници и съюзници около президента, които му казват това, което иска да чуе. Това ще удължи драмата, добавят източниците.

Една от точките за натиск за Тръмп е, че някои от администрацията вече започват да гледат към надпреварата през 2024 г. Един съветник казва, че някои от администрацията започват да измерват своите действия въз основа на амбициите за следващия цикъл на кампанията.

Подкрепи Economic.bg