Байдън прогнозира победа, Тръмп заплашва със съдебни дела

Преднината на Джо Байдън пред Донлад Тръмп расте, но все още няма окончателни резултати от изборите в САЩ

Байдън прогнозира победа, Тръмп заплашва със съдебни дела

Снимка: БТА

832 ~ 2 мин. четене

Преднината на Джо Байдън пред Донлад Тръмп расте, но все още няма окончателни резултати от изборите в САЩ. Двамата кандидат-президенти продължават да си разменят реплики, докато преброяването в ключови щати продължава.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди своя съперник в президентските избори в САЩ Джо Байдън да не твърди, че е победил, докато продължават съдебните процедури, оспорващи изборните процедури и резултата.

"Джо Байдън не трябва неправомерно да претендира, че вече е избран президент, - написа Тръмп в Twitter. Аз също мога да предявя такава претенция. Юридическият процес едва сега започва."

Президентът не изключи, че в резултат на заведените от републиканците съдебни дела ще си върне лидерските позиции в изборите в редица щати. "Аз имах толкова голяма преднина във всички тези щати вечерта на изборния ден, а после тази преднина загадъчно изчезна след няколко дни. Възможно е, че тази преднина ще бъде възстановена с оглед на развитието на започнатите от нас съдебни процеси", написа Тръмп.

Тръмп се изяви отново в преди очакваното обръщение на Байдън, който води убедително в надпреварата по получените гласове в Електоралната колегия и е на прага да победи своя съперник и в последните пет оставащи щата, където броенето продължава.

Кандидат-президентът на Демократическата партия Джо Байдън, който е на прага на победа в изборната битка над своя съперник - президента Доналд Тръмп, се обърна към американците тази сутрин с призив да запазят спокойствие и да проявят търпение след напрегната предизборна борба и отново изрази увереност, че ще спечели президентските избори, предадоха световните агенции.

Цифрите показват, че ние сме удържали ясна и убедителна победа, подчерта Байдън, като посочи и последните щати, където битката все още не е приключила - Пенсилвания, Джорджия, Аризона и Невада, но където броят на гласувалите за тандема на демократите все повече и необратимо расте.

Подкрепи Economic.bg