Vivacom вече притежава Net1, ComNet Sofia и N3

Vivacom вече притежава Net1, ComNet Sofia и N3

Снимка: Vivacom

3029 ~ 1 мин. четене
Мирела Вавова Автор: Мирела Вавова

След като преди седмица Vivacom получи одобрение от Комисията за защита на конкуренция (КЗК) да окрупни бизнеса си с придобиването на три доставчика на интернет и телевизия, сега телекомът обяви, че окончателно е финализирал сделките. Компанията е вече е собственик на 100% от капитала на Net1, ComNet Sofia и N3.

Сделките бяха обявени през февруари в рамките на по-малко от две седмици една от друга и следват стратегията на компанията за разширяване на пазара на фиксираните услуги за дома и бизнеса. Придобиванията на трите оператора идва, след като компанията майка на Vivacom – United Group, вече добави в портфолиото си медийната група на "Нет Инфо", както и „Нова телевизия, които са част от по-голямата "Нова Броудкастинг Груп".

Регионалните оператори Net1, ComNet Sofia и N3 имат добре развита инфраструктура и познания за месните пазари, което ги прави особено ценен ресурс за Vivacom по пътя към разгръщането на по-голямата ѝ стратегия. По-рано този месец телекомът представи интерактивната видео платформа EON, с което още по-категорично заяви амбициите си за разширяване на пазарното си присъствие. Стриймингът е една от най-актуалните тенденции в последно време, а настоящите клиенти на трите регионални оператора вече ще имат достъп до EON.

Коментари: 0