Volkswagen ще дава до €9000 при смяна на стар автомобил

За момента стимулът ще се предлага в 15-те най-големи града в Германия

Volkswagen ще дава до €9000 при смяна на стар автомобил

Снимка: Pixabay

Автор: Божидара Иванова
Германският автомобилен производител Volkswagen обмисля възможността да разшири търговските си стимули за собствениците на по-стари превозни средства в 15-те най-големи града в Германия, пише изданието Carscoops.com

Производителите на автомобили в Германия са подложени на натиск да намалят дизеловите коли в по-големите и замърсени градове и започнаха да предлагат различни стимули за клиентите, които желаят да заменят по-старите си дизелови автомобили за по-нови и по-екологични.

Още през октомври Volkswagen заяви, че ще предложи стимул на купувачите, които се съгласят да преминат от своите автомобили с двигатели от Euro-1 до Euro-4 към по-нови и по-екологични модели. Предложението е ограничено само за 15-те най-големи града в Германия. 

Компанията обмисля на по-късен етап да разшири стимула за цялата страна, като според Daily Bild най-вероятно компенсацията ще бъде до 9000 евро на автомобил. 

По-рано германските производители се разбраха да отделят сумата от 3000 евро на автомобил, за да подобрят софтуера за управление на двигателя и да направят по-ефективни системите за филтриране на газовете. 

Според еколозите обаче тези мерки не са достатъчни. Мнението им се споделя и от някои производители на автомобили като BMW. 
Коментари: 0