Volvo представи новия SUV XC60 в Женева

Премиерата се състоя на 7 март в Женева

Volvo представи новия SUV XC60 в Женева
Автомобилният производител Volvo представи новия SUV ХС60 на автомобилното изложение в Женева. Компанията представя модела, като един от най-безопасните автомобили, произвеждани някога. Той е оборудван с най-модерните технологии.

Новата система за сигурност Oncoming Lane Mitigation включва автоматично завиване на волана, за да се избегне челен сблъсък, а Blind Spot Indication System (BLIS) – система за засичане на потенциална опасност в мъртвата зона на автомобила, активира автоматичното завиване, когато има риск при навлизане в насрещното платно на движение.

Системата за автоматично спиране City Safety сега е допълнена с автоматично подпомагане на управлението Steer Assist. 

Pilot Assist, системата на Volvo за полуавтономно шофиране, която контролира завиването, ускорението и спирането на автомобила при движение по пътища с маркировка и при скорост до 130 км/ч, сега е налична като опция в новото ХС60. 

Volvo XC60 се предлага с отличения T8 Twin Engine – бензинов Plug-in хибрид двигател, с 407 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 5,3 секунди.

Системата за пречистване – CleanZone, филтрира вредните частици, които замърсяват въздуха отвън, за да внесе в купето на автомобила чист, по скандинавски свеж, въздух.

Подобрена е системата за информираност и свързаност Sensus, както и приложението Volvo on Call. CarPlay и Android Auto предлагат смартфон интеграция в автомобила, както в серията 90 на Volvo.

Производството на новото Volvo XC60 започва в средата на април 2017 в шведския завод в Торсланда.
Коментари: 0