Временно отпадат бързите тестове на „Кулата“ за водачите на камиони

От Гранична полиция обаче не уточняват докога отпада това изискване

Временно отпадат бързите тестове на „Кулата“ за водачите на камиони

Снимка: Красимир Свраков

Часове след като стана ясно, че вече ще се правят бързи тестове за коронавирус и на водачите на тежкотоварни автомобили, в Главна дирекция „Гранична полиция“ е получена информация, че на ГКПП „Кулата“- „Промахон“ гръцките власти временно преустановяват проверките с бързи тестове за тях.

Временно за тях отпада и изискването за предварително попълнен PLF формуляр. В информацията на сайта на Министерството на вътрешните работи обаче не се уточнява докога ще важат новите правила.

За останалите, на които е разрешено влизането в Гърция през „Кулата“ - „Промахон“, остават досегашните изисквания. Това са гръцки граждани, постоянно пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътуване с цел работа или хуманитарни причини. Всички те, както и досега, трябва да представят на гръцките гранични власти  предварително попълнен формуляр за пътуване с получен QR код и отрицателен PCR тест за COVID 19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на страната.

Освен всичко това на хората се прави и бърз тест на пункта. При положителен резултат гръцките граждани и постоянно пребиваващи чужденци се пропускат и се поставят под 14-дневна карантина, останалите не се допускат в Република Гърция.

От 23 до 7 часа през ГКПП „Промахон“ гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили в двете посоки.

Коментари: 0