Всички коли Cadillac стават електрически до 10 години

Компанията очаква ръст на продажбите в Китай

Всички коли Cadillac стават електрически до 10 години

Снимка: Cadillac

Повечето, ако не и всички, модели Cadillac на General Motors Co ще бъдат електрически до 2023 г., каза ръководителят на луксозната марка Стив Карлайл в четвъртък, предава Business Insider. 

Той посочи също, че Cadillac е на път постигне „лек двуцифрен“ ръст на продажбите в Китай през 2019 г. въпреки спада на автомобилния пазар в страната, който е най-големият в света. Продажбите на дребно на коли от този бранд в САЩ също се повишиха тази година за първи път от 2013 г. насам. 

Cadillac сигнализира за преминаване към електрически модели по-рано. Карлайл потвърди, че се подготвя по-голям електрически спортен SUV автомобил, подобен на Escalade. Предлагането на коли с вътрешно горене ще зависи от потреблението. 

GM очаква да започне производството на големия си SUV в края на 2023 г. в завода си в Детройт. Луксозният бранд на компанията планира да представи компактен електрически SUV в Китай през 2022 г.  

Cadillac изложи концепцията си за електрически SUV по-рано тази година. Тогава стана ясно, че колите ще бъдат кръщавани с имена, като Escalade, вместо с добре познатите комбинации от букви и цифра. „Никой от нас не знае колко бързо ще се извърши преходът към изцяло електрически състав", каза Карлайл.
Коментари: 0