Walmart пусна своя собствена система за плащане

Тя работи с всички IOS, Android устройства и с всички кредитни и дебитни карти

Walmart пусна своя собствена система за плащане

Най-големият търговец на дребно в САЩ Wal-Mart Stores Inc. стартира своя собствена система за плащане в редица магазини - Wal-Mart Pay, предава MarketWatch. По този начин, клиентите са Wal-Mart за първи път имаха възможност да използват мобилната система за плащане в магазините.

"Взехме стратегическото решение да инвестираме в разработката на Walmart Pay, за да направим пазаруването по-бързо и лесно", казва Нийл Аш, президент и главен изпълнителен директор на Walmart Global eCommerce.

Преди това от компанията отказваха да използват платежните системи, например на Samsung Pay или Apple Pay, създавайки своя собствена система.

Това е единственият търговец на дребно, който предлага собствено решение за плащания съвместимо с всички устройства, базирани на IOS и Android, както и предплатени услуги или Walmart gift card. Платежната система работи с всички основни видове кредитни и дебитни карти.

Търговецът на дребно планира да използва своята собствена система за плащане в магазините си във всички страни, след първата половина на следващата година.

От компанията също така съобщават, че се водят преговори, които може да доведат до включването на приложението Walmart в други електронни портфейли.

Коментари: 0