Wizz Air планира да разкрие още работни места във Варна

Нискотарифната авиокомпания ще ситуира още един самолет в България

Wizz Air планира да разкрие още работни места във Варна
Нискотарифната авиокомпания Wizz Air ще разположи осми самолет в България. Унгарската компания планира да ситуира един един Airbus A320 във Варна през юли. Така превозвачът ще разкрие допълнително 36 работни места, а общият брой на ориентираните към клиентите служители на компанията в България ще достигне 300.

Това бе съобщено по време на пресконференция в петък по случай 11-ата годишнина на базата на Wizz Air в София. WIZZ получи първия си самолет в София на 21 април 2006 и сега авиокомпанията има седем самолета, включително най-модерните от семейството Airbus A321, базирани в българската столица.
Първият WIZZ полет от София, излетя през септември 2005. Оттогава авиокомпанията стана водещ превозвач в България с близо 7.5 милиона превозени пътници от и до столицата, като непрекъснато разширява мрежата си от нискотарифни линии. Сега Wizz Air предлага  от София 33 маршрута до 16 държави, с повече от 2.2 милиона места в продажба през 2017.

“2017 е годината на много важни събития свързани с нашата дейност в България. Неотдавна разположихме първи самолет Airbus A321 на Летище София, което увеличи капацитета по най-популярните маршрути и представихме най-ниските досега WIZZ цени, което прави пътуването още по-достъпно за клиентите ни и днес, само два месеца преди да отворим базата във Варна, ние отбелязваме нашата 11 годишнина в София с изключителна новина“, коментира Йохан Айдхаген, директор маркетинг на Wizz Air.

Компанията обяви още, че ще бъде генерален спонсор на Sofia Marathon. Състезанието ще се проведе за 33-и път в историческия център на българската столица, на 15 октомври. Авиокомпанията става генерален спонсор на седем състезания в градове в Европа, където има развити бази.
Коментари: 0