Wizz Air спира всички полети между София и Лисабон от утре

Пътниците с резервации през авиокомпанията ще бъдат автоматично компенсирани

Wizz Air спира всички полети между София и Лисабон от утре

Снимка: Wizz Air

1788 ~ 1 мин. четене

Wizz Air обяви, че ще спре всичките си полети между София и Лисабон от утре, 9 април, до 13 април 2020 г. Решението е в резултат на мерките, въведени от португалските власти, с цел ограничаване на разпространението на пандемията от COVID-19.

Пътниците с резервации, засегнати от отмяната на полетите, ще бъдат автоматично информирани по имейл, в случай че са ги направили директно през сайта на авиокомпанията или чрез мобилното приложение. 

Пътниците имат няколко възможности за обезщетение. Единият вариант е 120% от първоначално платената цена автоматично да бъде заредена в WIZZ акаунта на клиента, като сумата може бъде използвана през следващите 24 месеца за закупуване на продукти и услуги на Wizz Air. Също така могат да изберат пълно възстановяване на парите в брой, което ще отнеме повече време и ще бъдат информирани за необходимите стъпки, за да получат банков превод или превод към банкова карта, в отделен имейл. В този случай клиентите имат право на 100% от първоначално платената тарифа.

Пътниците, които са направили своите резервации чрез туристически агенции, включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си.

Подкрепи Economic.bg