Xiaomi копира Apple и с първия си „умен“ часовник

Компанията е известна като „китайския Apple”

Xiaomi копира Apple и с първия си „умен“ часовник

Снимка: Xiaomi

2378 ~ 1 мин. четене

Продуктите на Xiaomi са известни с това, че много приличат на тези на Apple. С първия си смарт часовник китайският бранд затвърди тази тенденция. От снимките на устройството, което ще бъде пуснато на 5 ноември, личи поразителна прилика, пише The Verge. 

Часовникът има почти идентична правоъгълна форма с тъчскрийн и заоблени ъгли, както и въртящ се бутон отстрани вдясно (на същото място, където може да бъде намерен и при Apple Watch). Все пак той е малко по-дебел е от конкурентния и малко по-закръглен от последния модел на американската компания – Apple Watch Series 5, а каишките не са толкова лъскави. Въпреки това не е трудно човек да се заблуди чие точно устройство вижда пред себе си. 

Името на часовника на Xiaomi все още не е разкрито официално, но 9to5Google намери името „Mi Watch“ в кода на последната актуализация на приложението за Wear OS. По всичко личи, че това е много вероятното наименование. 

Иначе устройството на Xiaomi идва с Wi-Fi, GPS, NFC и Bluetooth поддръжка, както и с eSIM за провеждане на разговори, става ясно от изображението по-долу. Процесорът е Qualcomm Snapdragon Wear 3100, който се използва в по-нови устройства на Wear OS.

Подкрепи Economic.bg