Xiaomi обяви кога ще пусне първите си електромобили

Проектът на китайската компания се движи по-бързо от планираното, обяви нейният директор

Xiaomi обяви кога ще пусне първите си електромобили

Снимка: БТА

456 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Xiaomi Corp планира да започне масово производство на електрически превозни средства през първата половина на 2024 г. Това съобщи изпълнителният директор на китайската корпорация Лей Джун по време на инвеститорско събитие във вторник.

Производителят на смартфони обяви по-рано през годината, че има планове да влезе в този конкурентен пазар, но с днешното изказване на Джун за първи път се поставят конкретни срокове.

Според китайски медии той е посочил, че подготвителната работа по проекта за електрически автомобили върви с предсрочно темпо.

През март Xiaomi заяви, че ще се ангажира да инвестира 10 млрд. долара в ново подразделение за електрически автомобили през следващите десет години. В края на август компанията завърши регистрацията на Xiaomi Qiche, дъщерно дружество, което ще се фокусира върху производството на електрически автомобили.

Компанията все още не е разкрила дали ще произвежда автомобилите независимо или чрез партньорство със съществуващ автомобилен производител.

След днешните коментари на Лей Джун акциите на Xiaomi скочиха с 5.4% до 22.50 хонконгски долара, което е най-големият дневен процентен ръст от 12 май 2021 г. насам.

Подкрепи Economic.bg