Ягуар пуска дебютен SUV

Кросоувърът ще се конкурира с Rolls Royce

Ягуар пуска дебютен SUV

Снимка: Forbes

Jaguar представи първата по рода си SUV концепция в неделя, която ще бъде произвеждана изцяло във великобританските заводи на компанията. Новата приоритетна ниша на Jaguar ще гарантира разкриването на 1300 нови работни места и ще се ползва от опита на Land Rover в производството на автомобили с четириколесно задвижване, съобщава CNN.

Производителят на луксозни автомобили, който е собственост на Tata Motors Индия, разкри своите планове на автомобилното изложение в американската столица на автомобилостроенето – Детройт, което започва днес и ще продължи до 25 януари.

The Jaguar F-Pace се очаква да излезе на пазара през 2016 г. и се основава изцяло на един концептуален автомобил, който дебютира миналата година.

 „Получихме изключително позитивен обществен отзвук на концептуалния модел C-X17 миналата година, който ни задължава да го направим реалност“, каза Иън Калъм, директор на дизайна на Jaguar, в официално съобщение до медиите.

От Jaguar Land Rover заявиха, че новите работни места ще бъдат базирани в завода на компанията в град Солихъл, който е разположен в близост до Бирмингам. В момента във фабриката работят 9450 човека, които произвеждат различни модели на компанията. Сред тях са Jaguar XE, Land Rover Discovery и повечето модели на Range Rover.

Наскоро компанията инвестира 2.3 млрд. щатски долара за разширяване на завода в Солихъл и подобряване на производството на алуминиеви сплави за автомобилостроенето и олекотени автомобили.

Jaguar Land Rover продаде над 460 000 превозни средства през миналата година, което е увеличение с 9% спрямо продажбите от 2013 г. За компанията работят 32 000 души, като по-голямата част от тях са базирани в Обединеното кралство.

Коментари: 0