Twitter ще се конкурира с YouTube

Социалната мрежа пуска собствен сайт за споделяне на клипове

Twitter  ще се конкурира с YouTube

Втората по популярност социална мрежа в интернет – Тwitter, съвсем скоро ще се превърне в сериозен конкурент на най-големите сайтове за видео споделяне като YouTube и Vimeo. От интернет платформата разработват собствен проект, който ще им осигури присъствие в нова за компанията пазарна ниша. Новият сайт трябва да излезе на бял свят още тази година, като той ще е директна алтернатива на гигантите в уеб пространството.

Първите информации за нововъведението са излезнали лично от Кевин Уейл, който е вицепрезидент за пазарните продуктите на Twitter, предаде BusinessInsider.

Основните функции на видео платформата ще се свързани с ъплоудване, редактиране и споделяне на клипове, което означава, че потребителите ще могат свободно да прикачват видео материали към своите туитове.

С нейна помощ използващите Twitter ще могат да заснемат клипове директно от профилите си, а също така ще поддържа форматите mp4 и mov. Опциите на програмата няма да ограничават потребителите в размерите на клиповете, които ъплоудват и качват в профилите си. Ограничения обаче ще има във възможностите на софтуера да възпроизвежда клипове, които са качени в YouTube например.

Новата услуга трябва да стане реалност до края на юни месец, а клиповете в нея е препоръчително да са с времетраене до 10 минути.

Коментари: 0