Японско кафене, обитавано от сови (снимки)

В кафенето всъщност не сервират напитки, освен различни марки минерална вода

Японско кафене, обитавано от сови (снимки)

Япония е едно от местата с най-голяма гъстота на населението и често жителите се лишават от контакт с природата. Затова цяла серия от кафенета в Токио са обитавани от животни, като котки, зайци, влечуги или пернати. Най-популярното от всички пък се обитава от сови, разказва CNN.

Подобна мода съществува още от 2012 г., но в момента в японската столица вече съществуват редица места, които предлагат среща с 20-30 представителя на най-различни породи от семейство пернати.

Срещу 12 долара посетителят на кафенето „Акиба Фукуру“ може да прекара час, гледайки избрано от него животно. Там се позволява и значително по-голям контакт с птиците.

Софите показват изключително спокойствие, което посетителите явно намират за заразително, защото кафенетата намират все повече почитатели. В кафенето всъщност не сервират напитки, освен различни марки минерална вода.

Всяка една от птиците има име, което отговаря на нейния характер, казва собственика на заведението. След края на работния ден той прибира птиците в дома си.Коментари: 0