Японци измислиха „тоалетна хартия“ за смартфони

Или добър начин за реклама на японски мобилен гигант

Японци измислиха „тоалетна хартия“ за смартфони

Япония е световно известна със своите обществени тоалетни, голяма част от които са чисти и модерни. Но новите приспособления в местата за усамотение на международното летище Нарита в Токио бяха приети с недоверие и без чувство за хумор, съобщава BBC.

Тоалетните на летището са оборудвани с  хартия, която може да използвате, за да дезинфекцирате вашия смартфон. Странните приспособления са били инсталирани в седем тоалетни и ще се използват до март следващата година.

Спонсорирана от японския мобилен гигант NTT Docomo, хартията включва информация за публични Wi-Fi мрежи на фирмата, както и подробности за мобилно приложение при пътуване.

„Върху дисплея на телефона ви има повече от пет пъти повече микроби в сравнение с тоалетна чиния" се казва в публикация на YouTube канала на мобилния гигант. Специалните ролки са направени за почистване на екраните на мобилните телефони, така че "чуждестранните туристи да могат да се наслаждават на пътуването си хигиенично".

В 2-минутното клипче с инструкции се демонстрира как се използва правилно "тоалетната хартия", както и другите приспособления за хигиена, които могат да бъдат намерени в повечето обществени тоалетни в страната.  

Коментари: 0