YouTube пуска кабелна телевизия

Услугата ще се нарича “Unplugged”

YouTube пуска кабелна телевизия

YouTube планира да пусне пакет кабелна телевизия за зрителите по интернет, съобщи Bloomberg. Компанията си поставя за приоритет през 2017 г. услугата, която ще се нарича „Unplugged”, да бъде създадена.

Близки до проекта източници твърдят, че ръководството на YouTube вече е провело разговори с големи медийни компании като NBCUniversal, Twenty-First Century Fox и Vivacom. Засега няма сделка за получаването на права за съдържание. Поради тази причина и Apple е в режим на изчакване за реализирането на същите планове.

След въвеждането на кабелна телевизия YouTube смята да предложи няколко различни пакета. Някои от тях ще включват по-малко гледани канали, които са насочени върху конкретна тема и те ще са добавка към към основен абонамент, който е включен за всички потребители.

Плановете на YouTube за въвеждането на собствена кабелна телевизия започнаха още през 2012 г. Компанията обаче започна да полага големи усилия чак сега, тъй като и други компании имат същите амбиции и се опитват да ги реализират. 

Коментари: 0