„Захарни заводи“ с инвестиция от 1.6 млн. лв. в нова производствена линия

От приватизацията до днес в завода са инвестирани над 10 млн. лв.

„Захарни заводи“ с инвестиция от 1.6 млн. лв. в нова производствена линия
„Захарни заводи“ – Горна Оряховица е инвестирала 1.6 млн. лв. в нова производствена линия за пакетиране на захар в хартиена опаковка, информират от компанията. 

Оборудването е последно поколение и е произведено в Германия.Това е поредна инвестиция от компанията в бизнеса и със захар. От приватизацията и до днес инвестираните средства са в размер на над 10 млн. лв. „Захарни заводи“ планира в следващите 5 години да затвърди позицията си в страната, както и да навлезе на съседни пазари чрез рафиниране на над 100 хил. тона захар годишно.

"Новата машина е закупена и въведена в експлоатация в периода на турбуленции и ожесточена ценова война на пазара на захар в Европа. 106-годишният ни опит е стабилната основа, на която сме стъпили, а желанието да се развиваме и мисията ни - да даряваме сладост и щастие на потребителите, е движещата ни сила", заяви Валентина Ралева, изпълнителен директор на „Захарни заводи“ АД.

По-рано тази година "Захарни заводи" заяви, че пуска нова инсталация за производство на етанол в размер на 11.2 милиона лева, която ще увеличи продукцията на компанията до 60 000 литра на ден. Инсталацията също така ще позволи на "Захарни заводи" да произвежда дехидратиран алкохол за промишлени цели.
Коментари: 0