Започват студентски стажове в ЕС с възнаграждение от 500 евро

За стаж могат да кандидатстват студенти от всички специалности или наскоро завършили

Започват студентски стажове в ЕС с възнаграждение от 500 евро
Европейският съюз предоставя нова възможност за студентски стажове. От юни започват първите обучения по европроекта „Цифрова възможност“. Българските студенти също могат да подобрят дигиталните си умения с практика в чужбина, а месечното възнаграждение е 500 евро.

За стаж могат да кандидатстват студенти от всички специалности или наскоро завършили. Те ще преминат 5-месечно обучение по киберсигурност, разработване на софтуер и дигитален маркетинг.

Бихме искали да привлечем не само IT специалисти, искаме да привлечем повече студенти от социални, от хуманитарни науки, така че да могат и да те, придобивайки и умения в блокчейна, в квантовата технология или уеб дизайн, да допринесат и тяхната автобиография да носи повече перспектива. Това обяви еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел пред БНТ.

С 10 милиона евро бюджет ,проектът ще осигури работен опит в цифровия сектор на близо 6000 студенти от Европейския съюз.По данни на Комисията 90% от работните позиции в Европа изискват основни цифрови умения, но повече от 1/3 от служителите не са достатъчно запознати с цифровите технологии.
Коментари: 0