Zara пуска онлайн продажби в още 106 страни

Дрехите на компанията ще бъдат достъпни онлайн в 202 държави

Zara пуска онлайн продажби в още 106 страни

Снимка: Wikipedia

Автор: Божидара Иванова
Модният гигант Zara обяви, че планира да разшири онлайн продажбите си в още 106 страни чрез специално създадена за целта онлайн платформа, съобщиха от най-големия търговец на дребно в света и собственик на веригата Inditex, съобщава Business Insider. 

Онлайн продажбите ще се разширят най-вече в Африка, като след осъществяване на плановете си, дрехите на компанията ще бъдат достъпни онлайн в 202 държави. 

"От утре глобалните колекции за жени, мъже и деца на Zara ще бъдат на разположение на общо 202 пазара, благодарение на интегрирания магазин и онлайн платформа", се казва в изявление на компанията.

От Inditex отбелязват, че до 2020 г. всички марки, включително Massimo Dutti и Bershka ще са достъпни онлайн по целия свят. 

Клиентите на Zara в страни като Ангола, Кот д'Ивоар и Индонезия ще могат да плащат в евро, включително разходите за доставка и митническите такси. Поръчките ще бъдат изпълнявани от онлайн платформата в Испания. 

През 2017 г. онлайн продажбите на Inditex са скочили с 41% и достигнат 10% от нетните продажби на групата, въпреки, че изостават от някои свои конкуренти. 
Коментари: 0