Messenger въвежда функцията „unsend“

Още обаче няма точна дата за пускането на новата функция \"unsend\"

Messenger въвежда функцията „unsend“

Снимка: Pixabay

Facebook скоро ще позволи на потребителите си да изтриват съобщенията, които вече са изпратили чрез приложението Messenger. Плановете за въвеждане на функцията "unsend" са открити в бележките за най-новата актуализация на приложението Messenger, предоставена на потребителите на iOS преди ден. Бележката гласи, че потребителите ще могат да премахнат съобщение в рамките на 10 минути след изпращането му "ако случайно изпратите погрешна снимка или неправилна информация".

В бележките се казва, че функцията "скоро ще се появи", но не даде точна дата за това кога ще е достъпна на телефоните на потребителите.

Facebook обяви планове за пускане на "unsend" функция през април. Изминаха месеци без допълнителни актуализации от Facebook по въвеждането на тази функция, но TechCrunch съобщи миналия месец, че функцията е тествана вътрешно.

Експерти вече изразиха загриженост, че възможността потребителите да изтриват изпратени съобщенията може да има сериозни последици, тъй като подобна функция би могла да позволи изтриването на данни за тормоз и злоупотреби чрез Messenger.

Но подобни функции вече съществуват в други приложения, които Facebook притежава. Потребителите на WhatsApp получиха възможността миналата година да изтриват съобщенията до един час след първоначалното им изпращане. А Instagram позволява изтриването на съобщенията още от първия момент, в който опцията за съобщения бе добавена към платформата през 2013 г.

Добавянето на функцията "unsend" във Facebook Messenger е допълнение към функцията "тайни разговори" на приложението, при която потребителите могат да получат своите съобщения след определен насрочен период от време.
Коментари: 0