Ваксинационните кабинети може да работят 24 часа

Не е ясно кога ще можем да избираме ваксината си

Ваксинационните кабинети може да работят 24 часа

Снимка: Facebook/Костадин Ангелов

3158 ~ 1 мин. четене

След като преди два дни премиерът Бойко Борисов поиска зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират, днес вече хиляди чакат да получат ваксина в цялата страна. Затова от Министерство на здравеопазването обмислят осигуряване на 24-часов достъп до имунизационните кабинети, при необходимост.

Там, където опашките продължават, може да се разкрият денонощни ваксинационни кабинети в големите областни градове, каза на брифинг днес ресорният министър проф. Костадин Ангелов. Той добави, че решение затова ще има до утре до края на деня.  

„Всеки областен град е в готовност да създаде гъвкаво работно време на центровете си. Няма да затварят, докато има желаещи“, написа той във Facebook.

„Имаме достатъчно количества ваксини, няма да остане гражданин, който да иска да е ваксиниран и да не е“, каза още Ангелов.

На обиколка из страната, за да се справят с хаоса тръгват заместник-министрите на здравеопазването и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. „Задачата им е максимална оптимизация на ваксинационния процес“, допълни Ангелов.

Изборът на ваксини е възлов момент и ще бъде факт по-нататък, обясни здравният министър на въпрос кога ще може да избираме ваксината, с която да се имунизираме.

„Българи, надеждата е във вашите ръце. Моля, повярвайте на науката, на лекарите“, призова Ангелов тези, които не искат да се ваксинират.

Малко по-късно става ясно, че първият денонощен кабинет за ваксинации в България заработи в
двора на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Това реши ръководството на болницата, съобщиха от болничното заведение. „Имаме осигурени от държавата достатъчно количество ваксини. Всеки, който желае, може да заповяда“, обясни изпълнителният директор д-р Антон Петков.

Подкрепи Economic.bg