Засега Франция не подкрепя паспорта за ваксинация

Според френския министър по европейските въпроси не може да се мисли за такова нещо, докато имунизацията не стане масова

Засега Франция не подкрепя паспорта за ваксинация

Създаването на паспорт за пътуване в рамките на Европейския съюз, удостоверяващ поставена ваксина срещу COVID-19, е „много преждевременен“ дебат. Tova заяви френският министър по европейските въпроси Клеман Бон, добавяйки, че когато всеки има достъп до ваксината, това ще е друг въпрос.

„Докато не навлезем във фаза на ваксинация за широката общественост, уведомяването на хората, че тяхната дейност е ограничена, докато достъпът до ваксини не е масов, не работи“, добави той, цитиран от Euractive.

Според анкета, публикувана от Le Parisien в неделя, 62% от французите биха подкрепили въвеждането на такива паспорти за ваксинация да бъдат задължителни за пътуване със самолет. 

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис пледира за паспорт за ваксинация на 12 януари, призовавайки Европейската комисия да представи сертификат за ваксинация в опит да съживи силно зависимата от туризма икономика на Гърция. 

Коментари: 0