Защо червената Tesla Model 3 е по-скъпа

Вижте колко струват и други екстри на най-новия представен модел на компанията на Илон Мъск

Защо червената Tesla Model 3 е по-скъпа

Снимка: Tesla

3188 ~ 2 мин. четене
Tesla Model 3, който ще бъде по пътищата още тази седмица, е първият опит на компанията да предостави електрически автомобили на достъпни цени за масови клиенти. 

Цената на новия електрически автомобил започва от $35 000 - много по-евтино от предишните предложения на Tesla, които достигаха и дори надхвърляха $100 000.

Но клиентите, които искат най-добрите характеристики, трябва да се подготвят да дадат повече пари от 35 000 долара. 

Искате цвят, различен от черен? Добавете още $1000. Само за да имате червения вариант.

Какво ще кажете за 19-инчовите спортни гуми? Това е $ 1500 допълнително.

Други от футуристичните характеристики на Model 3 струват още повече, съобщава CNN Money.

Автопилотът на автомобила, който позволява да се поддържа темпо на каране, смяна на лентите и автоматично паркиране, струва допълнително $5000. Оборудването за пълно самоуправление е още 3000 долара. Този софтуер все още обаче не е готов и ще бъде допълнително поставен на автомобилите на клиенти, които са го заявили.

Батерията, която идва с базовия модел, позволява изминаване на 220 мили (355 км) с едно зареждане. Ако искате да пътувате повече, това също струва допълнително. Ъпгрейд на батерията на цена от 9000 долара позволява изминаване на 310 мили (500 км) с едно зареждане.

Всички 30 автомобила, които бяха доставени на собствениците си на специалното събитие-премиера в петък вечер, имат тази екстра.

Дори най-евтиният Model 3 идва с някои интересни функции. Всички шофьори получават 15-инчов сензорен екран, вместо стандартното табло. Базовият модел има също навигационна система, гласов контрол, LTE и wi-fi връзка, отваряне без ключ, камери за задно виждане и аварийно спиране. Максималната скорост е 130 мили в час (160 км/ч).
Подкрепи Economic.bg