Защо Калифорния иска да забрани безплатната хотелска козметика

Това ще засегне всички места за настаняване

Защо Калифорния иска да забрани безплатната хотелска козметика
5428 ~ 2 мин. четене
Да си отнесете вкъщи мини тоалетните принадлежности от хотела скоро може да не е реална възможност. Поне в Калифорния, тъй като щатът смята да ги забрани.

Законопроект, приет днес, може да сложи край на безплатните мини бутилки шампоан, балсам, душ гел и овлажнител.

Членовете на Щатската асамблея в Калифорния гласуваха с 6 на 3 гласа в полза на законопроект, който предвижда различни мерки за намаляване използването на пластмаси и пластмасови отпадъци.

Законопроектът ще забрани на местата за настаняване, включително хотели, мотели, курорти и ваканционни апартаменти, да предлагат козметика в малки пластмасови бутилки - до 340ml,  в стаите или общите помещения.

Вместо това тези обекти биха могли да предлагат козметиката в диспенсъри, вместо индивидуални тоалетни принадлежности.

„Количеството на произведената пластмаса се увеличава експоненциално и ние трябва да вземем под внимание всички възможности за намаляване на замърсяването и отпадъците“, казва един от съветниците Аск Калра.

"Макар че може да не изглежда като проблем на индивидуално ниво, малките пластмасови бутилки, които са по-малки от 12 унции, представляват значителна част от отпадъците", допълва той.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм трябва да реши дали да подпише законопроекта и така той да влезе в сила, да позволи на законопроекта да премине без негов подпис или да наложи вето на предложението.

Ако проектът се превърне в закон, предприятията вероятно ще бъдат изправени пред тежки глоби в размер до 2000 долара, ако се окаже, че са нарушили правилата повече от веднъж.

Законопроектът бе вдъхновен от подобен, приет от Съвета в Санта Круз. Той ще влезе в сила на 31 декември 2020 г., забранявайки „заведенията за настаняване“ да разпространяват тоалетни принадлежности за еднократна употреба.

Хотелската верига Marriott вече обяви плановете си за замяна на мини бутилкте с диспенсъри в 450 хотела.
Коментари: 0