Защо кралицата пази коледната си украса до февруари

Защо кралицата пази коледната си украса до февруари

Снимка: БТА

1328 ~ 1 мин. четене

Празничният период е прекрасен, но са съжаление вече приключи. Голяма част от семействата по света свалиха коледната си украса. Само едно семейство във Великобритания обаче все още не е развалило украсата си. Това на кралица Елизабет II, пише Independent.

Кралицата и съпругът й, херцогът на Единбург, прекарват Коледа в имението Сандрингам още от 1988 г. Интересното тук обаче е че украсата на имението не се сваля до 6 февруари. Въпреки че тази традиция може да ви изглежда странна обяснение за това има. Датата 6 февруари не е случайна, тя има сантиментално значение на кралицата. Това е датата, на която баща й крал Джордж VI почина през 1952 г. Това се случи именно в Сандиргам.

За да почете паметта му кралицата избира да остави декорирани коледните дървета до деня, в който отбелязва годишнина от смъртта на баща си, пише британското издание. Кралицата и нейният баща имаха много „силна връзка“ един с друг. В писмо до нейния секретар след смъртта на Джордж VI, кралицата пише: „Все още изглежда толкова невероятно, че баща ми вече не е тук. Едва когато любим човек те напусне, започваш да осъзнаваш, колко много сте изпуснали заедно“.

Коментари: 0