Защо веганите не могат да ядат бургерите с растително месо на Burger King

Компанията не рекламира продукта като подходящ за вегани

Защо веганите не могат да ядат бургерите с растително месо на Burger King

The Rebel Whopper

Снимка: Burger King

Burger King пусна нов бургер на растителна основа във Великобритания, но ястието не е подходящо за вегани заради начина на приготвяне.

The Rebel Whopper съдържа кюфте, произведено от соя с устойчиво производство и е разработена в партньорство с компанията The Vegetarian Butcher, която произвежда редица алтернативи на месо на растителна основа, пише "Бизнесинсайдър".

Сандвичът се гарнира с нарязани домати, прясна маруля, майонеза, кисели краставички, лук и кетчуп.

Компанията обаче признава, че новият Whopper се готви на скарите в Burger King, където се готвят и говеждите бургери. 

Burger King не рекламира своя Rebel Whopper като веган продукт и казва, че ястието е насочено към т.нар. флекситарианци - хора, които основно се хранят с вегетарианска диета, но все пак понякога консумират месо и риба.

The Rebel Whopper е достъпен от понеделник, 6 януари, за клиенти на приложението на Burger King и ще бъде разпространен в ресторантите в цяла Великобритания два дни по-късно.

The Rebel Whopper идва след пускането на Impossible Whopper в САЩ, който е разработен в партньорство с гиганта в разработването на месо на растителна основа Impossible Foods. Но въпреки че е направен изцяло от растителни съставки, Impossible Whopper също не е подходящ за вегани, като се има предвид, че се готви на същите скари,на които се пекат и кюфтетата от говеждо и пилешко месо.
Коментари: 0