Засилен трафик и опашки по граничните пунктове на страната

Ще има задръствания и по автомагистрала \"Хемус\"

Засилен трафик и опашки по граничните пунктове на страната

За предстоящите четири почивни дни над 280 хил. българи ще пътуват в страната и чужбина. Част от хората вече напуснаха големите градове, но и днес се очаква интензивен трафик, съобщава bTV.

Опашка от автобуси и коли се е извила тази сутрин на граничен пункт „Калотина”. Това съобщи бившият депутат от БСП Христо Монов пред БТВ. По негова информация чакат около 100 автобуса. Било е отворено само едно гише на българската граница, но заради възражения на чакащите, са отворили второ.

Очаква се натоварено движението на изходите на столицата. От 8 ч. до 14 ч. ще има две ленти за излизащите от София през Владая на път Е-79. Алтернативен маршрут на изхода през Владая е АМ "Люлин".

Тежка катастрофа между два леки автомобила е станала на 35 км на АМ "Хемус" в посока Ботевград, предаде "Фокус". Движението в района на инцидента се осъществява в едното платно за движение. Тапа от автомобили се е образувала на около 1 км преди произшествието.

На автомагистрала "Хемус" също може да попаднете в задръстване на около 12 км заради ремонт на тунел „Елешница" - движението се осъществява двупосочно в лентата в посока София. 

Засилен трафик и опашки се очакват и по граничните пунктове на страната.

От КАТ предупреждават, че ще увеличат проверките в цялата страна. От Пътна полиция съветват да се кара внимателно и да се съобразявате с метеорологичните условия. Днес ще е дъждовно над цялата страна.

По данни на Института за анализи и оценки в туризма отново най-предпочитаната чужда дестинация е Гърция. 40 хиляди българи ще почиват на гръцкото море през следващите 4 дни, пише Дарик.

Коментари: 0