Желязков: Нови влакове може и да няма до три години

През това време трябва да се търсят икономически изгодни варианти за дружеството, заяви транспортният министър

Желязков: Нови влакове може и да няма до три години
Автор: Вероника Тонева
Нови влакове до три години може и да няма. Обществената поръчка, която беше прекратена след решение на КЗК, трябва да стартира наново. Това означава нова техническа документация, нови условия, като бъдат взети предвид всички решения както на регулатора, така и тези от публичното пространство. Това заяви транспортният министър Росен Желязков на пресконференция днес пред журналисти, предаде репортер на Economic.bg.

„Това означава, че през този период трябва да се търсят икономически изгодни варианти за дружеството. Поставил съм задача на Съвета на директорите да търсят всякакви варианти“, коментира Желязков.

Относно смисъла на холдинговата структура на железницата транспортният министър заяви, че в момента се изготвя анализ, който да покаже дали пътнически и товарни превози имат нужда от нея – т.е постигат ли се по-добри управленски и организационни резултати, в това число и управлението на човешкия ресурс и доставките. „Този анализ е задача на Съвета на директорите“, допълни Желязков. 

Припомняме, че в края на миналата седмица ресорният министър прие оставките на вече бившите шефове на „Холдинг БДЖ“ Велик Занчев и Владимир Владимиров, а на тяхно място назначи Григори Григоров и Светломир Николов. Очаква се до 6 месеца да има резултати от съответния анализ.
Коментари: 0